Paella Groga: Més de 120 persones se solidaritzen amb els represaliats a Vic

Un centenar llarg de persones van gaudir de la Paella Groga que el Comboi valencià va organitzar a Vic el passat diumenge dia 10 com a acte de solidaritat amb les persones repressaliades per Espanya a causa de la seua ideologia independentista. L’acte, que va comptar amb el recolzament del CDR de Vic, va estar carregat d’emoció amb les intervencions tant de Xavier Sánchez, germà de Jordi Sánchez –president de l’ANC–, com d’una representació de Tamara Carrasco, en arrest municipal a Viladecans, acusada de “terrorisme i rebel·lió” per l’Audiència Nacional.

 

El Comboi del País Valencià a Catalunya va mostrar la solidaritat amb aquestes persones organitzant una Paella Groga, els beneficis dels quals van destinats tant a l’Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC), com per a l’Associació Catalana de Solidaritat amb les Persones Represaliades (ACSPR). La jornada, que en tot moment va mantenir el seu to festiu i lúdic, va ser un emotiu record per a les persones represaliades, i vol combatre la por que pretén generar la repressió esperonada per l’art. 155. D’aquesta manera, el Comboi valencià és conseqüent amb les paraules expressades en el seu manifest fundacional, “Valencians a Catalunya per les llibertats democràtiques“, i passa als fets amb aquesta primera activitat, que de ben segur no serà pas l’única mostra de compromís amb les llibertats del poble català.

Des d’aquestes línies volem expressar, a més de la solidaritat, també l’agraïment i el goig per haver-ho fet possible a totes aquelles persones, entitats, botigues, professionals i mitjans de Vic, en aquesta jornada solidària. Al grup dels músics de Piris, al músic L’Home Trencat, al professional d’Arròs & Brindis, a la botiga Gargamel, a cerveses Cingles, a l’Espai País Valencià de Barcelona, a Xixovic, a la Nyàmera, a Gràfiques Bassols, a ‘el Setembre’ i, en definitiva, a totes aquelles i tots aquells que fan de Vic un gran exemple de fer comboi!