Presentem el llibre “El País Valencià que volem”, de la Plataforma Decidim-PV

Aprofitant la visita de la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià (Decidim-PV) a Barcelona durant la XIV Setmana Cultural que cada any organitza amics i amigues de l’associació valenciana radicada a Barcelona, Espai País Valencià, el coordinador Toni Infante ens visita a Vic demà divendres 11 de maig a les 8h. de la vesprada per a presentar el llibre “El País Valencià que volem” (Edicions del 1979, col·lecció “Llevat”). Serà en un acte que la llibreria Muntanya de Llibres acollirà al seu Espai Cultural Canigó, on Infante ens anima a debatir al voltant de l’actualitat política valenciana.

cartell-vic-11maig-petit

Concretament, Antoni Infante ens proposa de mirar com podem construir un futur millor a partir d’un present engrescador però, alhora, plena d’incògnites que ens carrega d’incertesa pel futur. Per això, la plataforma Decidim-PV ens porta amb el seu llibre “El País Valencià que volem” una perspectiva diversa, des de diferents camps del coneixement, per deliberar sobre el que seria més adient per al nostre país. Fins i tot, cal debatre quin és el marc nacional dels valencians, perquè la reflexió desacomplexada i la discussió sincera és la prova de consciència d’un poble com el País Valencià divers i heterogeni.

“Siga i ara per ara, s’ha de començar a reflexionar, enraonar i actuar per donar solidesa a un projecte col·lectiu i transversal dels valencians i les valencianes, dels nascuts ací o dels vinguts de qualsevol indret, que ens situe en el món aportant responsabilitat, dignitat i respecte als altres”, afirmen des de la Plataforma Decidim-PV. Al llibre, amb epíleg del mateix Infante, aixopluguen un conjunt de professionals, amb pròpleg d’Auke Zeldenrust, il·lustracions de David Sempere, i hi ha aportacions de Francesc Viadel, Enric Amer i Blanc, Josep Barberà i Sorlí, Pere Beneyto, Joan Bofarull Solé, Xavier Canales, Marc Candela, Encarna Canet, Jordi Cascales Ribera, Empar Espí i Vidal, Tomàs Fernàndez Maside, Josep Gavaldà, Vicent Grau, Sal·lus Herrero, Pau López Clavel, Carmen Melo, Xavier Mendoza i Primo, Antonio Montesinos Campos, Miquel Àngel Moret Senent, Jaume Ortiz, Vicent Partal, Sònia Rubio Romaguera, Alfons Sánchez, Joan J. Senent i Moreno, Vicent Torrent i Centelles, F. Xavier Uceda-Maza.

Dc0QCagXkAAn1Yr.jpg large.jpg
Antoni Infante, al Casal Jaume I d’Elx (Baix Vinalopó, PV), en un Taller de Dret a Decidir

Darrerament, Antoni Infante imparteix tallers de formació sobre el dret a decidir arreu del País Valencià, en què s’expliquen conceptes sobre democràcia, sobiranies, subjecte políti i participació electoral, així com exercicis pràctics per als assistents.

Des del Comboi del PV a CT agraïm a la publicació crítica, social i cultural de Vic i Osona, elsetembre.cat, per la difusió de l’esdeveniment, així com a la llibreria Muntanya de Llibres, per oferir l’espai. Ambdós ens han ajudat a fer que siga possible oferir un debat on catalans i valencians ens reconeguem de prop, mirant de desterrar per sempre mai els mites que ens van empendre històricament a restar d’esquenes, els uns i els altres. El Comboi vol afavorir un futur compartit, uns vincles enfortits, entre els pobles germans de catalans i valencians.

Quin  País  Valencià  tindrem  en  el  futur?

«Quin País Valencià tindrem en el futur? Són diversos els futuribles que podem anar desgranant per a contestar la pregunta. És complicat saber-ho, a més a més, en plena i renovada ofensiva del capital financer per a controlar el món i supeditar-ho als seus interessos. Un món que haurà de viure amb els recursos controlats i malbaratats pel mateix capital i unes formes de societat que posen en perill la pròpia vida, amb una puixant contaminació i amb un ja inevitable canvi climàtic, així com amb nous factors tecnològics com el de la robotització.

És probable que ens trobem amb anys de confrontació entre aquells que aposten per incrementar el domini mundial amb un assegurat col·lapse traumàtic; amb aquells que ho facen per una sostenibilitat mundialitzada amb mitjans dirigistes o més democràtics i també amb aquells que treballen per una sostenibilitat des d’àmbits més locals i/o regionals amb economies més autocentrades»

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s