Vint-i-cinc anys amb tu – Manifest per Guillem Agulló

Una altra vegada és 11 d’abril i enguany ja són 25 anys els que et recordem, Guillem. Tots nosaltres, i a la teua Burjassot natal, ens apleguem per a recordar-te, company nostre, perquè no s’oblide mai ni el teu nom ni la teua lluita.

La seua vida jove va ser truncada per un grup de neonazis que tan sols transpuaven odi mentre que Guillem brollava solidaritat, futur i lluita. Han passat tantes coses des d’aquell 11 d’abril de 1993… El feixisme continua viu pels carrers a Catalunya; la intol·lerància campa lliure pels carrers contra el desig de llibertat del poble català; l’ultradreta el patim a València, també, com el passat 9 d’octubre. Però la nostra resposta popular i ciutadana contra el feixisme s’ha fet escoltar.

A cal nostra continuen les detencions per simples acudits, per cançons valentes, o per denunciar que vivim en una societat injusta. Mentre ells, els poderosos, continuen furtant, retallant drets, participant en la massacre de milers de persones que fugen de la guerra i de la fam més enllà de les fronteres europees.

Des de ‘El Comboi del País Valencià a Catalunya’ (nosaltres, els valencians) denunciem la falta de justícia, l’auge del feixisme, la tèbia implicació dels polítics i les institucions per revertir aquesta situació… 25 anys després, però, també tenim moments per l’esperança, l’anhel d’un poble que no s’adorm, que és capaç de posar urnes als carrers, de fer vagues feministes, de respondre amb un somriure a les provocacions des de dalt d’una muixeranga… Som esperança i futur!

caraguillem.pngMantenim ben viu el record de tota la gent que, abans que nosaltres, van intentar canviar. Perquè no estem sols, no tenim por i perquè, deia Estellès, hi hauria un dia que no podrem més i llavors, ho podríem tot. Aquest dia ha arribat! El dia de la victòria està, el dia que durarà anys (que diria Ovidi) prepareu-se i organitzem-nos.

Per Enric Valor,per  Sanchis Guarner,
per Joan Fuster, per Miquel Grau,
per Ovidi Montllor, per Vicent Andrés Estellés…

Per tu, Guillem!
Guillem Agulló: ni oblit ni perdó.
Fins a la victòria sempre!
Visca la terra!